Image Alt

Leon Street Food

poročni-meni

POROČNI MENI – na kaj vse moramo biti pozorni?

Organizacija poroke je za mladoporočenca zelo lep dogodek, hkrati pa moramo priznati, da je načrtovanje poroke lahko (in večino krat tudi je) precej naporno.

Sam proces organizacije poroke zajema vse od začetnih podrobnosti – kakšna vabila poslati, kakšna bo dekoracija, kakšne rože uporabiti – pa do tistih malo večjih podrobnosti, kot je na primer obleka mladoporočenke. V sklop vsega tega sodi seveda tudi del, ko se morata mladoporočenca odločiti, kakšen poročni meni izbrati in ponuditi gostom.

Poročni meni – pestra ponudba in težka odločitev

Tudi poročni meniji se v zadnjih letih med seboj precej razlikujejo, hkrati pa se tudi ves čas spreminjajo. Danes lahko na primer vse pogosteje opazimo poročni meni, ki poleg klasičnega, mesnega jedilnika, vključi tudi morsko hrano, vsekakor pa dan današnji poročni meniji ponujajo tudi izbor za vegetarijance ter intolerantne na gluten ali laktozo. Verjamemo, da se je ponudba v zadnjih letih drastično prilagodila, kar je tudi prav.

Nekateri mladoporočenci se že pred samo poroko odločijo, da bodo od gostov poizvedeli kakšne zahteve imajo glede hrane, in nato prilagodili meni vsakemu posamezniku. Spet drugi, se odločijo za ponudbo enega menija, potem pa se lahko že na sami poroki gost odloči, ali zamenja določeno sestavino, v primeru, da mu le-ta na kakršenkoli način ne odgovarja. Spet tretji, pa se odločijo na poroki ponuditi več vrst menija – gost lahko na primer izbira med mesnim, morskim, ali vegetarijanskim menijem. Tukaj moramo paziti tudi na izbor vin, saj bela vina kombiniramo z belim mesom, morsko hrano ter vegetarijanskimi jedmi, medtem ko rdeče vino postrežemo k rdečemu mesu in močnejšim jedem. Seveda, vam bo pri izboru vin zagotovo pomagal ponudnik, pri katerem boste izbrali poročni meni. Seveda v ponudbi ne smemo pozabiti na vodo in ostale brezalkoholne pijače. Poročni meni je navadno sestavljen iz treh ali štirih hodov.

Včasih se mladoporočenca odločita tudi za ponudbo ruskega bifeja. Tako se lahko gostje sami odločijo, katero hrano bodo izbrali.

Nikakor pa ne smemo pozabiti na pogostitev gostov že na začetku poročnega slavja. Ko se pride iz samega poročnega obreda, ali cerkve, in preden se gostje posedejo za mizo, se običajno ponudi z aperitiv ali cocktail, ki ga postrežejo za visokimi mizami. Poleg same pijače, pa se ponudi tudi majhen prigrizek.

A picture containing table, dining table, several

Description automatically generated