Image Alt

Leon Street Food

Katere so prednosti street food cateringa?

Street food catering postaja vse bolj priljubljen tudi na privatnih dogodkih, saj naročniku ponuja številne ugodnosti in prihrani marsikateri preglavico, udeležencem dogodka pa predstavlja svojevrstno atrakcijo, ki jim postreže z vrhunsko kulinarično izkušnjo. 

Street food – kaj je to?

Street food je trend, ki je v svetu že nekaj časa zelo popularen, vse pogosteje pa lahko street food ponudbo zaznamo tudi pri nas. Ko nekdo omeni street food sicer verjetno vsi najprej pomislimo na Azijo in na njihove tržnice, kjer se širita vonj po vrhunskem pad thai-ju in pogled na goro zanimivih začimb, ki v jed dodajo pristne azijske okuse. Mnogi Azijci uporabljajo street food catering, ko se odpravljajo v službo ali iz nje. Gre namreč za hrano, ki je enostavno dostopna, cenovno prijazna in hranljiva, ponuja pa tudi veliko kulinarične raznolikosti. 

Trend street food cateringa se je hitro razširil v druge države in tako lahko tudi pri nas dan danes velikokrat opazimo street food cornerje, kjer se nam ponuja pestra ponudba najrazličnejših jedi, med katerimi lahko izbiramo.

Street food catering tudi na zasebnih dogodkih

Ponudba pa dan danes sega še dlje. Vse več zanimanja se namreč kaže za street food catering na zasebnih dogodkih.

Vsekakor je potrebno izpostaviti dejstvo, da se ljudje street food cateringa veselijo. Prijetno pričakovanje, izbiranje hrane, pogled na pripravo jedi, … vse to v ljudeh vzbuja željo po še več. Pester meni, ki se jim ponuja, zagotavlja zadostno število opcij, da prav vsak izbere nekaj, kar mu je v tistem trenutku všeč.

Kvaliteta in svežina hrane sta v sklopu street food cateringa zagotovljeni

Hrana je v sklopu street food cateringa pripravljena na lokaciji, kar zagotavlja najboljšo kvaliteto in svežino jedi, ki se pripravljajo. Posamezniki, ki storitve street food cateringa ponujajo, si prizadevajo, da svojim strankam ponudijo tisto najboljše, kar njihova kuhinja premore. Kvaliteta sestavin tako največkrat ni vprašljiva, okusi pa so več kot le na mestu.

Verjetno smo vsi že slišali za grozljive zgodbe, ki se lahko dogajajo v ozadju restavracij. Ena od velikih prednosti street food cateringa je priprava jedi pred udeleženci dogodka. To pomeni, da lahko prav vsak vidi, kako je njegova jed pripravljena. Več kot očitno pa je tudi, kako čista in urejena je kuhinja, ki catering ponuja. 

Street food catering ponuja številne prednosti tudi za naročnika

Ena izmed največjih prednosti street food cateringa je logistika in vse, kar je z njo povezano. Tovornjački, ki služijo za street food catering so mobilni in jih lahko pripeljemo pravzaprav na katerokoli (še tako oddaljeno) lokacijo. Izvedba dogodkov na katerih catering potrebujemo, bi bila brez možnosti street food cateringa tako na odročnih, a čarobnih krajih, nemogoča. Ne smemo namreč pozabiti, da prav takšni – nekoliko odročni kraji, kot so na primer zapuščeni gradovi, vinogradi, hribi z enkratnimi razgledi, jezera, jase ali celo polja največkrat postrežejo z najboljšim ambientom, zaradi katerega se dogodek udeležencem vtisne globoko v spomin.

Ko tovornjaček prispe na določeno lokacijo, ji doda pridih nečesa eksotičnega, gostje pa tako v ponudbi še bolj uživajo in se predajo novim okusom, ki jih ponudnik street food cateringa pripravi.

Catering na dogodku torej pomeni tudi precej manj težav za naročnika. Zaradi odsotnosti strežbe se zmanjša strošek celotne storitve. Priprava hrane pa ne zahteva logističnih težav za naročnika saj so tovornjački s hrano samozadostni in za sabo ne pustijo uničene trave ali mastnih madežev na dragocenih tlakovcih.

Street food catering širi obzorja in pomaga raziskati nove, še ne poznane okuse

Ljudje smo radovedna bitja. Večina nas uživa pri preizkušanju novih okusov in raziskovanju različnih kultur. Street food catering nam ponuja prav to. Ponudba je namreč navadno precej široka, s ponudnikom pa se prav gotovo lahko dogovorimo tudi za jedilnik, ki je nekoliko prilagojen našim željam.

Hitra hrana ni nujno tudi ne-zdrava hrana

Street food catering velja za »hitro hrano«, ki jo velikokrat spremlja slab prizvok, saj nas spominja za nekaj nezdravega. Resnica je pravzaprav čisto drugačna. Res je – street food je način prehranjevanja, ki je zasnovan tako, da je jed čim hitreje pripravljena, kljub vsemu pa to ne pomeni, da je jed nezdrava.